Bilder

Lite bilder från i förrgår :D

Texas drar:




Sarek drar:




Så här kul är det att åka bakom vovvarna!!

skrinda och bevakning

Igår var vi hemma och tog det lugnt och kom på att vi skulle aktivera vovvarna lite. Jag tog en vända på cykeln med Callie och sedan fick killarna prova att dra Melvin i skrindan för första gången, man glömmer att man har den. När skrindan stod still skulle han upp och stå men så fort den rullada satt han så fint i den! Barnen på gatan kom fram och pratade lite med Melvin också :D
Tror Texas och Sarek blev väldigt trötta i huvudet efter skrinddragandet, var rätt längesen sist ;)

Idag var det bevakningsträning, först blev det ca 400 meters spår, Sarek tog upp klockrent och alla apporter med in! Texas hetsade lite mycket, måste verkligen få ner tempot på honom, han missade en plasthylsa, annars gick det bra!
Efter det blev det basen för vovvarna och därefter fick var och en köra genomsök av mörk källare, det var spännande, vi har aldrig kört sök i byggnad förut och tror både Sarek och Texas var lite vilsna i vad de skulle göra och det var kolsvart med metallgolv bitvis men dom löste problemet och fick kampa med den funna människan!
Så kul att köra lite blandad träning! I höst blir det förbandsövning för mig och Texas! :D

God Natt! Ska lägga in lite bilder från skrindkörningen imorgon!

Specialutställning för hoffar i Flen!

Tänkte passa på att säga att vi ska ha en specialutställning för hovawart med IHF-status i Flen den 25 september i år!
Anmälning sker via formulär på www.hoffeostra.se

Kom gärna med tips på sponsorer, vad som eller om ni själva har något/känner någon med lite pr material från sitt företag eller annat kul att lotta ut/priser mm!

Vet inte riktigt vilka utav hundarna som jag ska anmäla, Texas har ju haft lite fukteksem på bröstet så vi fått raka bort lite päls där, ingen aning om när den tänker växa ut igen, så kanske får bli syskonen som får äran att springa vänstervarv ;)

Igår kväll körde jag lite dirigering igen, funkar ganska bra faktiskt! Krypet måste övas och övas!
Sarek fick köra apportering igen, han vill inte riktigt hålla i apporten i ingången, funkar super ut och hämtar den men släpper när han ska komma in i fotposition!! :( Har inte belönat där så förväntan är det nog inte, i så fall är han bara jäkligt redo att kampa, och det är ju inte ovanligt på den energibomben.. tar man upp en ica kasse ur lådan sitter han helt plötsligt under en för den går minsann att kampa med!! Knasvovve ;)

Ha en fortsatt trevlig kväll allihopa!
/ Elin o co


Helgläger dag 2

Igår var det andra dagen på helglägret, först teori i stugan med frukost sedan gick vi ut och tränade på rutan, först dirigering, sedan själva rutan.
Callie fattade ganska snabbt höger/vänster till konerna med hjälp av mig som synretning då jag låtsades lägga ut belöningen när hon såg.
Samma sak i rutan, låtsades lägga belöningen, dock nosar hon mkt i marken när hon kommer in i rutan men jag har provat många olika sätt så det är bara köra på tills hon fattar att belöningen kommer "uppifrån".

Det var betydligt behagligare väder denna dag men pausade ofta för att hon skulle orka och jag skulle orka leverera belöning till 110%.
Satt med alla andra härliga hundmänniskor och hundar och pratade om moment och hur det gått för alla. Callie passade på att gå runt och tigga gos! ;) Knasfia!

Sedan blev det fokus på krypet. Funkade hyffsat men hon la sig gärna på vänster låret.. blir till att belöna rätt rörelser bara.
Tror det är dessa två moment vi har kvar förutom platsliggning dold/skott innanvi kan tävla 2:an eller lägre!

Nu ikväll efter jobbet blev det ett kort pass var för vovvarna och även träna in inkallning och NEJ på promenad.

Callie fick köra lite kryp och fotposition/kontakt. Gick bra, dock samma fall på krypet med låret några gånger. På tillbakavägen mötte vi 3 småhundar totalt och mötena funkade super och inget koppel, ett Callie NEJ och beröm vid ögonkontakt och vid de andra 2 fattade hon poängen och gick snällt fot förbi!

Texas fick köra fotposition och kryp. Övertaggad, han har verkligen blivit det mer och mer sedan jag köpte callie, vart ska detta sluta?! ;) Måste bara lära mig att plocka ner honom lite och köra rätt moment för att samla ihop honom!

Sarek är även han ett energiknippe av dess like!! Har börjat att inte vilja släppa kampen som han gjort klockrent på första "loss" så han fick en liten tillsägelse när han inte släppte och flög in i fotposition. Märks att hundarna inte fått så mycket fokus på sistone! Körde fotposition, läggande under gång, började med fjärrdirigering på honom och han vill inte lägga sig med båda tassarna på en gång men han lägger sig fort så tror att jag ska nöjja mig med det, dock körde han rulla runt när jag sa ligg från sittande, kunde inte låta bli att skratta!! tokhund! ;)

Nu blir det vila i soffan. Melvin sover i vår säng, febern vill inte ge med sig, får se imorrn om den är bättre annars funderar vi på om det inte kanske kan vara öronen då han dragit lite mer i dom på sistone!

God Natt allihopa!

helgläger

Idag var vi iväg till österåker bk för helgläger i östra hovawartklubbens regi med Thomas Mohlin som instruktör!! Dagen började med presentation och genomgång av alla vovvar och hur de funkade och vad vi ville ha ut av helgen.
Det tog sin lilla stund men va riktigt intressant att höra. Vi var 9 hoffar, 1 aussie och 1 som hade malle/schäfer.
Alla kände nog att det var skönt att ha lite genomgång av grunder och allmänlydnaden, alltid bra att höra tips och råd och det var verkligen AHA känsla. Har varit rätt dött på träningfronten sen Melvin kom, absolut inte med skogsarbetet men vad gäller lydnadsbiten!
Efter lunch blev det lite stadga på stanna kvar, Callie satt så fint både med leksak, folk som hoppade hundar som gick förbi mm. Hon kan verkligen glänsa när hon får vara iväg själv. Något osäker till en början men efter lunchen låg alla vovvar många av dem lösa med oss i skuggan och bara njöt. Kul att se så många hundar som funkar så otroligt bra ihop!!
Blev en sväng iväg med bilarna och bad av alla vovvarna, och det behövdes i värmen <3

Vi fick lite tips på vänsterhalter och svängar, hur man ska tänka och belöna. Även tips kring apporteringen.
Imorrn blir det nog rutan och kryp som det blir fokus på för vår del! Så vi kan köra LK 2 till hösten!

Tack alla otroligt trevliga människor och hundar för dagen och absolut till er alla som anordnade detta!!

Kramar / en trött matte med en OTROLIGT trött hoffe tjej!