sommar

Nu känns det ändå som att sommaren är på väg, har sista tentan på fredag och lillasyster tar studenten samma dag!
Idag var jag skrivare på högrespår tävling på väsby. Kul att se vad för fel som kan göras och vad domarna drar på, har ju aldrig tävlat högre än så det var roligt, Martin och Sarek var också nere och sat i solen och fick höra lite skott och träna passivitet. Sarek har nån period när han är helt uppe i varv, första iaf halvtimmen var han hysterisk och ville inte va still och tyst. Texas är också ganska hispig just nu men kan tänka mig att det är en del löptikar ute och det är bra träning för dom att känna lukten, inte ska dom bli så här varje gång nån tik löper..

Har inte blivit så mycket träning, vi har fokuserat på att komma ut och gå varje morgon en timme så att jag håller igång så länge som möjligt och det är behagligast temperatur ute på morgonkvisten för hundarna!

Man blir sugen att köra igång och satsa på lägre spåret med både callie och texas när man är iväg och kollar. Texas är ju klar för det egentligen men som sagt så får jag vänta tills bebben kommit då han har sånt jäkla drag i spåret, Callie måste få mer spårvana och platsliggning med skott har vi inte kört ännu..

Nu ska vi upp och grilla hos min syster med sambo, det ska bli trevligt, Callie får följa med själv, hon e lite "spökig" just nu, undrar om det är hormonerna som spökar där också :P

Fortsatt trevlig söndag på er alla och Trevlig mors dag till alla mammor!

Kram kram

uppflyttade!!!

Duktiga duktiga Callie!! Vi var iväg och körde appell spår idag för första gången, kom med som reserv och tänkte att vi ska väl försöka iaf!
Spåret gick ganska bra, det ända jag störde mig lite på som jag vet om är att hon gärna vil äta hästskit och då spåret gick i hästhage så fanns det gott om det, 2 ggr gjorde hon det men bröt så fort jag sa till henne så hon skötte sig faktiskt bra!! 8:a fick vi i spåret!
Budföringen så verkade hon ganska låg och inte intresserad av budföringsmottagaren hon sprang till honom nosade snabbt och kutade tillbaka till mig, så 0:a på budföringen tyvärr..
Annars gick lydnaden som en klocka riktigt bra poäng fick hon, framförgåendet fick vi dock 7 på tror ja då hon vände upp mot mig när vi skulle stanna, apporteringen nosade hon och hade inte samma fart som när vi kör med vår egen apport men övriga moment snittade vi nog 9/9.5 tror jag så vi slutade på 259 poäng och uppflyttade vid första appell spåret!!
Jag är SÅÅ glad och en 2:a placering av 13 ekipage!!
Min duktiga lilla flicka <3 <3 <3
Nu är det vila för hela flocken sen kanske det blir en lyxmiddag för oss här hemma efter en så lyckad dag!!


Kramar / Elin

appell

Idag fick jag mail att jag och callie kommit med på en appelltävling i helgen, hade inte riktigt räknat med det men gick ut nu och provade de jag inte vet att hon kan klockrent, apporteringen funkade skitbra, bra tempo både ut och in, måste prova med annans apport bara, framförgåendet va väl sådär, hon ville lukta en del i backen. Resten av momenten kan hon utan problem. Har dock inte kört budföring mer än kanske 3 ggr så ska väl prova det nu i veckan ett par gånger också men vi får se det som träningstävling det är ju andra tävlingen för oss ihop :D

Nej nu ska jag nog käka lite lunch, bebisen behöver lite energi nu efter all sömn sedan frukosten ;)

Här är två bilder på bebben i v18 när vi va på ultraljud, är nu i v24: