Lydnad med Callie

Igår körde jag ett kortare pass med Callie. Rutan och apportering stod på schemat.

Först körde jag dirigering mellan två koner och det sitter mer och mer att springa rakt ut åt höger/vänster. Sedan satte jag upp en ruta och skulle skicka men då kom det två personer med hundar och promenerade förbi och då har hon svårt att fokusera men vi körde lite fotgående som gick klockrent, vände upp mot rutan och skickade och hon sprang jättefint ut och stannade på kommando. Körde 3 gånger till efteråt men ibland tenderar hon att vända om innan mitt kommando så åste lägga in externbelöningen tror jag, alternativt bli bättre att belöna vid korrekt tillfälle ;)

Apporteringen gick även den bra, jag körde en "hel" apportering som gick kanon, efter den körde jag lite olika plocka och kom in till sidan övningar från olika håll för att hon alltid ska tycka att det är kul och hålla i tills jag säger loss för det är hon grymt duktig på och det vill jag behålla <3

Får se om det hinns köras något mer i veckan, sambon fyller år i helgen och sonen ska till doktorn.

Jag funderar på att anmäla till Lydnadsklass 2 med Callie, tror jag kör en hund i taget i tävling. Texas och Sarek måste hinna med sin bevakning också, KFÖ i maj för Texas och mig! Dock har Texas börjat halta efter träning och ömmar då vid vänster carpus så får se hur allt utvecklar sig..

Nu blir det till att städa lite här hemma, melvin kollar film!

träning och träff

I lördags var det träning med soldaterna i skogen. Sarek fick köra patrullstig med 5 föremål utlagda, 4 hittades, 1 kåsa missade han som låg precis upptryckt mot en trädstam så tror att det blev lite lä där, men han skötte sig utmärkt och visade soldaterna vilken betydelse hundarna har i hemvärnet för soldaterna såg massa bråte i skogen men inget som var relevant och det vet man ju inte utan hunden som kan sålla bort!
Sedan blev det fast bevakning för mig och Texas när vi skulle kolla av det tänkta "objektet" så det inte fanns någon där. Han markerade väldigt starkt åt "fel håll" och blev lite blockerad åt det hållet när gruppchefen skickade upp soldater för att kolla av markeringen. Det vi inte visste var att vi var som i en gryta och ljudet studsade en hel del men han hade markerat när figuranten rörde sig.
Sedan körde vi lite motivationsljud efter att vi grillat korv över öppen eld! Riktigt mysigt i det fina vädret!
Sist fick jag och Texas köra en patrullstig med spårupptag, han tog spåret jättefint, vi blev beordrade att fortsätta patrullera, sedan kom spåret in igen och Texas markerade riktigt bra, då fick vi följa upp spåret och en figge hittade vi liggandes på marken! Kanondag blev det!

Förra helgen var det hoffeträff i tyresta nationalpark, tyvärr hann vi inte trötta ut våra egna hundar då jag gick igenom patrullering med vindmarkering för de som ville och intresset var stort så det tog hela tiden. Sedan hann vi med lite korvgrillning efteråt, men det var riktigt isigt och halt och melvin förstod inte riktigt att det vore bättre om han satt still på bänken *konstigt* ;) Men snart kommer våren och då blir det lättare att ha med lillplutten så han får springa omkring och njuta av den underbara naturen :D

Imorgon ska jag och callie köra lite lydnad innan styrelsemötet på väsby bk.