Onsdagsträning

Idag var det onsdagsträning! Vi var 6 tappra förare, tror jag? Det är väl påsklov så blev kanske lite dålig uppslutning pga det!
Alla ville få lite störningsträning och passivitet så det var trevligt! Körde platsliggning med 3 vovvar och sen lite lydnadsmoment..
Jag hade Callie med själv och hon tycker att andra hundar är jädrans äckliga men det funkar bra när vi tränar!

Idag blev det lite apportering, hon börjar sätta sig snett i ingångarna så mer ingångsträning, även utan apport.. Sen lite kryp och lite inkallande med ställande.

Efteråt blev det middag hos mamma som fyllde år!
Melvin är så duktig och snäll, han var lite trött redan vid 18 när vi gick hemifrån men somnade inte förrän 22 innan vi gick hem.. Han har börjat "krypa" fram, han ser ut som en larv eller säl när han tar sig fram, sötnosen!
Nu är det sovdax!

lydnad

Idag blev det lite lydnadsträning på klubben och innan fick sarek ett kortare spår på gräsmatta och genom lekpark med våra grannars barn i, det gick galant, lite flackande för det blåste och kort liggtid så partiklarna var uppe å svävade.

Sen blev det prommis till klubben med callie och sarek. Vi körde lite budföring med båda, måste träna in det ordentligt!
Sedan apportering och sarek fick köra platsliggning, Callie hopp över hinder. Här kommer lite fina bilder som min kära älskling fotade <3
Lilla älsklingen fick vara med i vagnen, han satt och roade sig med en slangbit som var rolig att prata genom! :D









Så härligt med vår!!

Andra helgen i rad som det blivit söndagsträning, nu e vi igång igen :D
Förra helgen spår med Danne o Mickan med Castor och alla våra vovvar! Sarek och Callie gick super, Texas visste inte vad han höll på med, inget funkade, funderade på om han fått noskvalster?!?!? Han som är klockren i spåret annars :(
Idag spår med Mickan o Castor och våra killar, Sarek fick med sig alla apporter och Castor gick jättebra trots liggtid på över 2 timmar.. Texas än idag svamlade han runt utan mål och gick inte många meter i spåret.. funderar på om det kan vara stress eller nåt, Martin la ett kortare spår med en apport + slut och så fick han godis vid apporten och det gick asbra men då hade han redan gått ett spår och suttit i basen 4 timmar så tror snarare på stress och att vi inte kört mycket alls sen 1 år tillbaka..
Fortsätter han trots motivationsspår och annat kul så får vi väl ta en kur mot noskvalster..

Callie fick vara hemma, vi va hos martins föräldrar i södertälje med henne i förrgår en heldag, körde lite uppletande och lydnad och hon fick vara med deras hund (kastrerad hane) men hon klarar inte riktigt av andra tikar/kastrerade hanar för kommer dom i närheten ska hon bita ifrån, hon har en gräns på runt 4 meter som dom ska hålla sig utanför... Vi ska jobba i lydnaden och självförtroendet, hon ska vara så mycket utan sina "livvakter" som möjligt när vi är ute på äventyr!
På onsdag drar onsdagsträningen på klubben igång igen, vi ska hålla i det en del i början jag å martin så det kommer igång och alla ska känna sig välkomna! Hoppas det blir lyckat!

En en gång är certprovet flyttat, man blir inte förvånad längre, martin känner nog sig ganska less tyvärr men dom ska försöka sig på spårtävling istället han och sarek! Får se när debuten blir! :D