Grupps former och genomsök

Igår var jag och Texas iväg och tränade med vår hemvärnsgrupp! Vi körde formeringar i terräng, sedan åkte vi in i skogen och fick tilldelat ett område på 100x100 meter att genomsöka, vi började patrullera längs ena sidan, efter ca 40 meter får Texas en vad jag kunde utläsa en vindmarkering men han gick upp i vind åt båda hållen så vi tänkte att vinden slog och fortsatte! Sedan gick vi in 10 meter och påbörjade slalomsök, efter en 30 meter fick Texas ett spårupptag och direkt en apport så vi rapporterade in det och skulle följa upp spåret, Texas hade under de 10 minuterna roat sig med att rulla i mossan och jag tänkte att det skulle bli svårt att få rätt på spåret men han körde på klockrent! Plockade sista apporten och sen fick vi veta att Texas vindmarkering var spåret redan på patrullstigen men jag blir så stressad av att ha hela gruppen bakom mig så jag manade på och lyssnade inte riktigt på hunden! Ajjabajja!! Men super att kunna träna ihop sig med gruppen så kommer vi lära oss för Texas gjorde ett superjobb! Kul!!


Träning

I onsdags var jag och callie nere på klubben och tränade lydnad. Det blev mest lek och stabilitet under skott träningen. Callie var jätteduktig, släppte i kampen men återgick på en gång och låg kvar i platsliggning med skott.

Igår stannade vi bilen och hoppade in i skogen och körde lite uppletande så vovvarna skulle bli lite trötta. De fick 4 saker var och alla tre jobbade hela tiden och fick in lla föremål, texas fick lite extratid mellan 3:an och 4:an, han har svårt för fler än 3 föremål (jag har nog tränat 3 för mycket så han tror det är slut).
Sarek ville inte ta med sig en plasthylsa in hela vägen så då fick vi jobba lite på det.

Imorse gjorde jag iordning bröddegen medan killarn låg kvar i sängen och sov! Sedan tog jag med mig alla 3 hundarna och la spår till callie. Medan det låg till sig la jag upp en uppletanderuta till killarna och en leta övning kring elhus/kontainer.

Både Texas och Sarek skötte sig bra, plockade in 3 föremål av 3, letade kring elhuset ochkontainern och hittade de 3 föremål jag lagt ut. Körde liggmarkering vid apportering, dock lägger de sig inte själv utan jag får säga ligg, men vi har bara kört det 2 gånger innan :D

Callies spår låg ungefär 40 min, hon plockade upptaget bra och hon spårar så otroligt spårnoga! Uppe bland all sly i skogen fick hon ett tapp men alla grejjer med in och otroligt spårnogam duktiga tjej!!

Här kommer några bilder från träningen och en från när jag och melvin var med mickan och castor. Så otroligt underbara hundar hoffarna är! <3 tre hanar en tik och en röjjande 1 1/2 åring utan problem!!





bevakning

I torsdags åkte jag och Texas iväg och tränade med vår grupp i plutonen. Skönt att kunna tillhöra en egen grupp så man kan jobba ihop sig! Vi tränade på formationer.
När det började skymma så körde vi en stillasittande bevakning och Texas plockade först fiskare som var nere vid en sjö 250 meter bort och sedan tog han figuranten ca 100 meter bort när han började röra sig! För lite extra motivation tog vi oss fram till figuranten som låg på marken och rörde armarna! Texas var otroligt på och vi stannade emellanåt på vägen ut för att fästa i ljudet igen och han gjorde ett superjobb och jag flög nästan efter, svårt att hålla emot 45 kilo hund i språng!

Nästa träning blir på tisdag, i helgen skulle jag kört lydnad med callie men det var ju snöoväder så vi blev hemma igår!
Idag blir det städning här hemma efter all slask igår! ;)


Återfått träningsvilja!

I onsdags var jag och Nina nere med callie och dimma för att träna lydnad på Väsby bk! Tjejerna var väldigt duktiga! Nina hade filmkameran med sig så vi filmade en del också! Bara hoppas filmkameran funkar då det var krångel att spela upp filmen sen sa Nina!
Jag och callie körde lite av varje, rutan inkallning, fotgående, hopp och fjärr. Över lag så är det inte momenten vi behöver träna på utan störningen! Callie ser sig omkring när jag lämnar henne eller om hon ser andra hundar i närheten när hon är iväg från mig t.ex. I apporteringen. Så det vi måste träna på är störningen av andra ekipage!
Igår kväll åkte vi upp till landet! Det låg en hel del snö kvar! Imorse när vi vaknade hade hundarna öppnat dörren och tagit morgonpromenad! Tur att vi bor på en ö själva! ;) dock ganska kallt i snöstormen.
Nyss var jag och callie ute och körde rutan och apportering! Apportering vill jag ha en snabbare tillbakaväg och har börjat springa ifrån henne när hon plockat apporten! Rutan ska vi bara bli mer säkra på att springa rakt! Veta riktningen genom att vi går en liten bit i fritt följ innan, i riktning mot rutan!
Nu ska vi laga mat!