Helg!!

Idag har jag varit på studiebesök och intervjuat medicintekniker på södersjukhuset! Det var intressant och givande, nu ska vi bara sammanställa en rapport som ska va klar om 4 veckor, lätt som en plätt, sen en tenta kvar sen gör jag sommar!!! :D

Ska bli riktigt skönt med lite ledigt, ska jobba 4 dagar vad jag vet än så länge på hela sommaren annars blir det vila och förmodligen en del fix hemma..
Är inne i nån sån period just nu och har idag fixat lite i städskåp, linneskåp mm..

Hundarna har idag fått sina fästinghalsband och callie har fått örondroppar då hon blivit riktigt röd och kladdig i vä örat, har tvättat och fixat ett tag men det vill inte riktigt ge med sig, men nu så blir det snart bra..

Imorgon så bär det iväg till mitt landställe i öregrund med storasyster och hundarna, ska bli skönt att de kan vara ute hela tiden och springa av sig då jag inte gärna går ut med alla tre själv om det inte verkligen behövs, Martin är iväg och fiskar på åland så jag hoppas det inte blir alltför dåligt väder hos dom så att de kan vara ute och slippa bli kalla och blöta :D

nej nu ska jag ta och äta något sen blir det popcorn och tv med vovvarna! MYSIGT! <3

Ute i solen

Gick ut med vovvarna en och en nu en stund i solen och försökte få lite fina bilder, nu spöregnar det ute så vi hade tur som hann va ute lite innan, har balkongdörren öppen så det luktar sådär somrigt som det gör när asfalten blir blöt!

Här kommer några bilder på våra vackra vovvar: <3








Bevakning

Martin och Sarek tränar på för fullt inför certprov till tjänstehund, i lördags var de iväg och körde spår och patrullstig. De hade gått väldigt bra, Sarek hade tagit apporterna bra och patrullen börjar han koncentrera sig på bättre och bättre nu, de behöver köra fler figgar så sarek inte tror att det är slut efter första.
Efter bevakningen så cyklade martin med sarek första gången, de andra två är redan "incyklade" och det hade gått bra!

Igår körde martin spår och patrullstig igen med sarek och spåret hade gått riktigt bra, i början hade de strulat lite men de hade tydligen haft en del berg och vind så kanske berodde på det?

Martin gick även ett spår med Texas som gick ganska bra, metallen hade de missat och Texas har sånt jädrans driv i spåret han galopperade nerför berget med martin, säkert en del för att jag inte kunnat göra så mycket på sistone med dem mer än fotgående i träningsväg då jag fått en del sammandragningar så fort jag anstränger mig så Texas var nöjd i går kväll sötnosen!

Callie har fått börja köra spår hon också, jag har nästan bara kört lydnad med henne då det är där texas brustit i tävlings sammanhang men hon är en riktig spårhund, går lungt och metodiskt fram, jobbar på ett helt annat sätt en Texas! Båda sätten leder till bra slutresultat men lite bekvämare att gå bakom callie när man är lite otymplig ;)


lite lydnad

Tog hundarna en och en efter gårdagens 2 timmars promenad då de bara drog och hetsade i kopplet.. Så stor skillnad att gå med 2 eller 3 hundar. När man tar dem en och en är de helt underbara i kopplet!

Texas fick börja köra fotgående och positioner försöker träna upp motivation i fotgående och alla tre var helt galna och tyckte det va jättekul!!
Sarek och Callie fick även köra lite läggande under gång och framförgående, som vanligt gick det jättebra.. Otroligt lättlärda och lätt tränade hundar!

Nu har de fått sin frukost och ligger ute i solen på altanen:




Sarek

sarek leker

Äntligen!

Har lyckats få till lite design på sidan, ska bli kul att sitta och lära mig mer!!

Har precis varit på promenad till min mamma så min lillasyster fick klippa håret på mig, det var välbehövligt och vovvarna fick en prommis och vara ute på tomten i det härliga vädret!
Igår på promenaden så turades hundarna om att dra skrinda och bära klövjeväska så de var ganska trötta när vi kom hem!

Hoppas ni andra haft en härlig dag i solen!

// Elin m flock

bild från i höstas på landet :D