Övernattning

I helgen har vi varit iväg på övernattning i bevakningens tecken ;)
Hundarna låg i bas hela tiden och sedan framåt skymningen så körde vi stillasittande bevakning där både Texas och Sarek plockade ljudfiguranten med en gång följde fint och "vilade" när han var still. När figuranten kom lite nära så började Sarek låta lite så det ska vi jobba lite på inför certprovet men vi har ju inte kört i mörker med honom någon gång, efter en stund vände vinden och vi fick en vindmarkering på figgen.
Sedan blev det en kortare patrullstig med ljudmarkering som också plockades upp ordentligt av killarna! Både två markerade snabbt åt "fel håll" för att flyga över till rätt sida, tror att de fick sån bra vind på stillasittande bevakningen att de provade att ta vind först.

Dom skötte sig utmärkt i basen också, Texas skällde ut en av killarna när han kom framtill honom, han är ganska duktig att läsa av folk och om de har minsta osäkerheten passar han på, men när han insåg att mat och promenad kommer från basvakterna gick det utmärkt. Perfekt att få träna på det här också, annars kör mn alltid med "kända" personer jämt!

Idag var det upp tidigt och plocka ner basen sedan körde vi ett varsit spår till Texas och Sarek med en apport och ett slut och en övergång mellan apport och slut! Det gick bra, Sarek tog lite längre tid på sig att kolla av övergången medan Texas försökte använda sig av vinden för att leta apporten då vinden slog väldigt mycket!

Så Sarek blir det mörkerpatrullering och Texas spår, båda ska lära sig liggmarkering!
Här några bilder på vovvarna, vägra ligga i sina fina små tält!








KFÖ och nytt jobb

Idag avslutades 4 dygns krigsförbandsövning, dock utan hund då jag känner att jag behöver lite mer gröntjänst och vi har inte riktigt hållit kondisen på sistone av många skäl.. men men en del lärde jag mig och sista övningsdygnet gick vi upp 04.00 och kom i säng efter 00.. lång dag!! Efter att jag varit med så har jag fått lite mer inblick i vad soldaten gör och nästa KFÖ åker jag med min underbara Texas <3
Har fått massor av tips och trix och ska börja träna in lite annat utöver den vanliga patrullen och spåren! Det ska bli kul!
Fick tillbringa födelsedagen på övningen vilket var lite annorlunda men fick godispåse och chokladkaka av kompaniet när vi kom tillbaka sent på kvällen :D

Imorgon börjar nytt jobb, jag hoppas kroppen hänger med! ;)

Lilleman här hemma utvecklas för varje dag som går, förutom att man nu springer fram och rymmer så fort dörren öppnas så går han omkring och pratar och diskuterar (på sitt språk) och roar sig själv mest hela tiden, kommer och visar saker, dansar till musik och är en riktig liten buse!! Ikväll höll tv:n på att ryka när fjärren åkt in i den.. *hmm*

han härmar dessutom mycket knäppte fingrarna åt callie efter en prommis där jag gjort det ett antal gånger ;) , martin frågade om maten var stark och han "spände musklerna" *Haha!!* underbara barn!!

Nu blir det tv titt och lite nedvarvning innan morgondagens äventyr :D