Bevakning

I helgen fick killarna köra lite fast bevakning, vilket gick bra för bägge. Sedan patrullerade vi en längre sträcka och byttes av, det var bra fokus hela vägen. Avslutade med en fast bevakning uppe på en höjd. Vi fick väldigt fina markeringar på två fotgängare som var ute och gick i skogen!! Perfekt avslutning.
Sedan fick de springa av sig på ängarna på vägen tillbaka.

Martin har varit iväg på sjukvårdsutbildning och nu i vår ska vi komma igång med träningen i våra kompanier!

Funderar starkt på att anmäla mig och callie till lydnads 2:an. De andra skulle säkert kunna klara 2:an och om tid finns vill jag även hinna tävla brukset med alla också! Får se vad som hinns med i år men prio blir på bevakningen för killarna och tävling för Callie.

Imorgon blir det åter till vardagen då lillkillen ska till dagis igen!
Även lite lydnadsträning för mig och callie!

Träning igen

Jag har fått lite motivation att träna lydnad igen, det känns kul, så jag försöker skynda långsamt och låta hundarna tänka mycket själva! Väljer ut 2 moment per hund.
Callie fick köra saktagåendet i framåtsändande, hon skulle behöva ha ett mål att gå för hon springer sick sack. Fast om jag bara belönade när hon gick rakt så märkte jag direkt skillnad! Dom är ju smartare än vad man tror bara man belönar i precis rätt tidpunkt! Sedan körde vi lite kryp och det går framåt där också!

Texas fick köra samma moment. Krypet går riktigt bra men han är så het i starten ;) men han börjar krypa rakare och rakare när jag belönar bakom ryggen! Saktagåendet så ser han ut som Sarek också gjorde, som en antilop! Dom bara väntar på leksaken som ska dimpa ner :D skulle behöva gå kurs för att få lite tips på olika sätt!

Sarek fick köra apportering och han kan verkligen inte hålla i saker och sätta sig så jag försökte på alla sätt att lura, han fick gå fot med den i munnen som han inte heller har kunnat så ett steg i rätt riktning! Springa och hämta den och tills han ska börja vända och komma in funkar! Så träna ingångar och bära den i munnen vid sidan tror jag på!


Lydnad

Igår kväll blev det ut i kylan, körde rutan och kryp med alla tre inser mer och mer mina brister i kunskap, alla hundarna ligger på samma nivå, måste gå kurs för att komma vidare med 3:ans moment och högre bruks!
Tränar lydnad för sällan för att kunna få rutin på rutan men är sjukt nöjd över hundarnas prestation igår! Sarek som i princip aldrig kört rutan sprang rakt ut och stannade snabbt på kommando!
Körde snabba läggande och ställanden vilket gick kanon då dom är lite understimulerade för tillfället, kryp gick sådär, har aldrig riktigt tränat det och han trodde han skulle rulla runt sötnos ;)
Callie var lite snurrig i rutan men körde fjärren super! Och hennes följsamhet i foten är så härlig!
Texas körde rutan, fick dirigera in honom men han var lite seglyssnad på stanna så hamnade för långt åt de olika hållen hela tiden! Krypet gick jättebra han har aldrig krupit så lågt och korta steg förut! Både vid sidan och när jag stod framför honom och backade! :)
Kul var det i alla fall att träna men kallt om fingrarna!
Martin i melvin har varit hemma igår och idag då melvin är så förkyld! Ser ut som ögoninflammation är på väg också :s hoppas att det inte är så! Han är en sån klätterapa vår son! Har börjat plocka ut diskhon ur ikeaköket och klättrar upp och sätter sig i hålet!
Nej nu dags för fredagsmys!