regn

nu är hösten verkligen här, lite krångligt att rasta hundar om man bara vill ha bärselen men har kommit på att martins regnjacka funkar för den går runt både mig o melvin :D

Sarek är risig i magen, känns som det går runt runt, hundarna har nog aldrig varit dåliga i magen innan men nu sen augusti har dom varit det till och från fast dom äter samma mat och inte äter grejjer ute så det är väl nån bakterie..

Jag va iväg 1 timme idag och sarek hann bajja inne så nu får ja hålla mig hemma, usch för att torka bajs.. :(

Melvin har det bra, alltid någon som vaktar honom ;)



Fina koftan som mormor stickat till honom :D

bevakning

Nu i helgen åkte vi iväg med Sarek för att köra spår och en längre patrullstig. Patrullstigen blev ca 5-600meter lång med ljud och vind.
Jag och melvin var ljudfigge, bärsele är grymt bra! ;)
Jag låg först efter typ 200meter men det var svampplockare som kom upp där så jag gick tillbaka en bit så dom fick mig ganska tidigt och när han väl fått ljud på mig och påväg ut till mig så började svamplockaren prata men det struntade sarek fullständigt i, han har ju aldrig fått belöning för prat heller så det var rätt. Väl tillbaka på stigen med mig och melvin så fick han vind på andra sidan fast vi inte lagt ut där men han fick belöning för det och när vi gått en liten bit till såg vi en svampplockare som satt.. Duktiga vovve!

Vi hade lagt ut ett par joggisar men vinden slog massor så han fick inte tag på dem men han var koncentrerad hela stigen och det var super :D

Annars här hemma är det mest promenader med hundar och barnvagn, lite plugg med skolan och så försöker vi att vara hemma och ta det lugnt emellanåt också ;) Men nu har martin börjat jobba igen så det är lite mer planering nu med hundar och promenader när man är själv men har man världens snällaste bebis så går det ganska bra ändå måste jag säga! <3 <3


lydnad avklarad!

I lördags var det bevakningsträning i värmdö för martin o sarek. Jag och melvin följde med, det gick bra på patrullstigen, spåret mindre bra då några personer lagt upp sökruta precis i spårupptaget men han tog upp spåret och en apport!

Igår blev det en patrullstig på ca 500meter i skymning med en ljudfigge ganska tidigt, sarek var supertaggad och patrullerade väldigt fint hela sträckan!

Idag iväg till värmdö igen för att martin o sarek skulle köra upp lydnaden (lägre lydnad inför certprov) allt funkade väldans bra och platsliggning med skott asbra trots störningen av en flatte som ville resa sig x antal ggr under tiden bredvid!
Men lydnaden är avklarad och det var skönt även för mig då jag varit lite nervös också ;)

Melvin är så snäll och nöjd och superlätt ännu att ta med, 4 hundträningar o 2 veckor gammal :D

Nu blir det sängen och film!

Hej så länge!

 


lydnad och bebis

Nu äntligen är lilla Melvin här, han föddes på KS 23/8, 3455g och 51 cm lång! Han är en riktig liten guldklimp men än har vi inte lärt känna honom riktigt men nu är han väldans snäll och accepterar det mesta utom skötbordet! :D

Idag gick vi på promenad till brukshundklubben och körde lite lydnad med vovvarna!

Texas superhetsig efter långt uppehåll då jag inte orkat belöna ordentligt + stor mage som varit ivägen.
Texas fick köra fotposition och inkallande med ställande, avslutade med lite kryp och apportering.

Callie fick köra fotgående, kryp och rutan och några svängar apportering, allt gick kanon hon var nog glad att få köra lite lydnad igen med mig och att jag kunde kampa ordentligt igen!

Martin körde lite fotposition med Sarek, läggande under gång och framförgående, även Sarek supertaggad då vi legat inne på BB i över en vecka då lillkillen fått gulsot som inte riktigt vill ge med sig än, men snart är vi tillbaka på banan igen.

Hundarna är väldigt intresserade av Melvin och det verkar gå alldeles utmärkt :D