Skön dag

Igår åkte jag och min storasyster till rosersbergs slottsträdgård och satt och solade/i skuggan om vartannat och badade i mälaren! Sååå skönt och det fläktade riktigt skönt så det inte kändes som 30 grader ute!
Callie fick också följa med, hon är lite mer "lätthanterlig" hon märks knappt att man har henne med ;)
Hon fick bada lite också och sedan låg hon i skuggan med mig och bara njöt!



I helgen funderar vi på att åka upp till landet en sväng, så skönt att kunna gå upp på morgonen och ta ett dopp i havet för att sedan äta frukost ute i solen på altanen!

Idag står inget på att göra listan, jag sover så otroligt dåligt nu på nätterna då det inte bara är att springa på toa 4 ggr per natt utan vaknar av att händerna domnar bort och sammandragningar så jag hoppas denna lilla bebis tänker komma ut lite tidigare för min skull. Både min mamma och mormor har fått 6-22 dagar för tidigt alla barn :D
Nu ska jag pinka hundarna sen blir det sova lite till :D

Ha en bra dag!
 / Elin


lydnad

I förrgår kväll körde vi några moment med vovvarna..

Callie fick köra inkallande och inkallande med ställande som gick väldigt bra, stannade ganska fort på första försöket, hon brukar ju kunna tvärnita med alla fyra tassar så vi måste få till det varje gång så hon inte får belöning för mindre ;) Sedan fick hon köra läggande under gång också som gick super som vanligt.. glömde totalt bort krypet så ska försöka med det på tomten idag!

Texas fick köra kryp men han är så otroligt het och kryper iväg så jag inte hinner med så då svänger han in framför mig så nu tränar vi på lugn och ett steg i taget!
Sedan körde vi saktagåendet inför framåtsändande och sist dold platsliggning, allt gick jättebra!

Martin körde lite fotgående och framförgående som gick super, han avslutade med platsliggning i 6 minuter utan problem så bara att inför skott också..

Nej nu ska vi se om vi kan hitta på något idag, solen skiner i alla fall och jag ska till MVC vid 14.30!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Idag gick jag ut till gräsplan utanför oss och körde något välbehövligt moment med alla vovvar..
Sarek fick träna apportering, både hämta apportering och hålla i och han som inte ens velat ta apporter gjorde det galant, bara att få in ingångar och fart sen då! :D

Callie fick träna rutan, kändes som evigheter sen sist och hon skötte sig riktigt bra, target och flyttade rutan varje skick, sedan la jag externbelöning och började lägga in stanna innan target och hon gjorde det riktigt snyggt!!
Hon fick även köra kryp som jag glömde i förrgår och hon börjar få in lite teknik nu men måste finslipa innan vi kan gå vidare med ordinlärning..

Texas fick även han köra rutan och kryp.. hetsigt kryp men lyckades lugna sig en aning och rutan måste jag komma ihåg att backa och lära om om vi vill kunna köra 3:ans och elitens ruta sen så han verkligen lär sig den från grunden men alla tre vovvarna var superglada att få träna, man blir så glad inombords <3 <3 <3




Kram  / Elin o co

träning mm

Idag åkte vi iväg och skulle köra spår med Sarek och Callie och Mikaela och Danne med Castor, det skulle bli världens regnoväder men det var nästan sol hela tiden, riktigt skönt i sånna fall när smhi har fel! :D

Martin la ut spår till Sarek o Callie, Sarek gick jättebra men ville inte plocka alla apporterna, han var ganska seg av värmen så han prioriterade väl spåret för det är belöning i sig tycker han!
Callie gick som vanligt ganska sakta vilket hon kan få fortsätta med tills bebisen kommit, så behagligt att gå efter och hon går inte av sig i spåret då heller!
Nu är jag helt slut i kropp och huvud, är så täppt och ont i bihålorna så imorgon blir det vila!

Igår kväll åkte vi in till ks för att kolla upp mina sammandragningar, har haft med 30min mellanrum i 3dagar så dom tyckte det var lika bra att komma in, men allt såg bra ut, ctg, ultraljud mm så det kändes skönt, kommer få ha så här tills förlossningen men så länge dom inte påverkar bebis så gör det inget!

Texas fick dra skrinda med sten som min syster skulle ha i veckan, så duktig och det blev ganska tungt men dom blir så glada när dom får hjälpa till små vovvarna!!

Nej nu är det sovdax!

sommar

Så härligt med sommar, man behöver inte ha massor av kläder och jackor och solen skiner!! :D
Blir inte så långa promenader med hundarna då jag blir så otroligt trött så imorse fick callie köra inkallande med ställande och snabba lägganden, hon tyckte vi kunde tränat betydligt längre, hon blir ju aldrig trött! Helt sjukt, som en gång när vi cyklade till min mamma ca 2km och gick promenad med min syster och kompis och hennes hund, callie sprang hela tiden under våra 5 km och sedan cyklade hem 2km och inte fasen var hon trött ändå..
Men det är ju otroligt skönt med den uthålligheten när vi kommer upp i de högre klasserna på brukstävling så jag klagar inte! :D
Sarek fick köra platsliggning 3,5 min, han envisas med att resa sig upp första gången man lägger ner honom och går ifrån och han vet själv att det är fel.. men han har ju inte kört så mycket platsliggning heller så det släpper väl snart, han är ju så taggad på belöningen (kampen).
Texas och jag gick bara en prommis, vi hade en heldag för oss själva igår vi var och plockade i garaget hos min mamma (cyklade dit och hem) och sen när martin kom hem så tog han callie och sarek och åkte till bögs gård med danne och castor och tränade/promenerade.
Några bilder på våra underbara hundar och en på min mage som ser otroligt stor ut på denna bild!!:

Lydnad

Varit och tränat lydnad med callie på VBK med Therese o vovvarna (www.animando.se)
Dom va så duktiga i värmen!

Callie körde rutan som vi inte tränat sen privatträningen med Lotta Linusson och hon kom ihåg med target vad hon skulle göra så måste försöka börja nöta så jag kan gå vidare och ta bort targeten tillslut.
Sedan körde jag lite kryp, frog godis framför och hon hade väldigt låg ställning (låg på det ena låret och hasade fram) ska ta tag i hur hon ska krypa ;)
Sist körde jag apportering, först med den vanliga apporten, lånade en från klubben och det var inga problem hon vet precis, ska träna mer på farten in och ingångar nu!
Tungapporten provade vi för första gången idag, tog 2kg och la och sa apport och duktiga tjejen plockade upp den till mig!! <3, körde några gånger tills hon inte tvekade att lyfta..
Nu blir det till att beställa en egen tungapport så vi kan träna mera.

Skrev upp lite idag vad det är som saknas för start i lägre och 2:an och det är kryp och plats med skott i lägre och i 2:an är det rutan, inkallande m. ställande och dold platsliggning så nu vet jag vad vi kan träna på i sommar!

Tack Therese för fika och supertrevligt sällskap som alltid med massor av hundprat!! :D

Nu åter till pluggandet inför sista tentan på fredag!!
Kram / Elin