blandat

Gick igenom hjärngympaövningar på valpkursen i tisdags och fick lite inspiration att köra igång med lite mer sånt hemma, man kör i perioder känns det som! Fick tips av Brittis att köra target på en bjällra, dom ska putta på den med nosen, sen kan man sätta ut den i lägenheten och dom får springa och putta på den för att få belöning, Texas och Callie försöker bita i snöret den hänger i men börjar förstå vad de ska göra medan Sarek provade allt annat innan han provade på bjällran, kul att se olikheten i alla hundarna, Callie ska nog löpa snart också för hon börjar bli lite sur på killarna när dom komer för nära!

I Torsdags gick jag och Melvin ut på morgonprommis med Texas i skogen:




Så härligt att komma ut i skogen och inte tänka på något speciellt! Önskar jag hade tid att åka ut och plocka svamp eller åka till landet och plocka havtorn, men har haft alldeles för mycket inbokat så nu blir det prio på att inte göra något! OCH att köpa en bil så man kommer någonstans också!

Vi passade även på att leka lite i sandlådan i tosdags innan jobbet med bekostnad på att jag inte hunnit göra programmeringen men det är det värt ;)
Har fått någon jäkla förkylning igen också!! Det hinns inte med! :D Nej nu blir det glass här hemma när melvin somnat, han satt i 45 minuter inne i sängen och pratade för sig själv och spelade speldosorna innan han somnade, underbara unge <3



valpkurs och regn

Igår morse passade jag på att ta en prommis i skogen bara Texas och jag, det småregnade lite och jag hade Melvin i bärstol, väl hemma gjorde vi iordning frukost och käkade ihop hela familjen innan jag var tvungen att cykla till jobbet, så mysigt att få lite kvalitetstid <3

På kvällen hade jag valpkurs med Brittis på väsby bk, riktigt inspirerande och roligt att se alla duktiga förare med sina valpar!!

Nu kom precis Martin och Danne hem efter spår i skogen, nu blir det fika! :D

bevakning

Igår var Martin iväg med Sarek och tränade spår, gick faktiskt sådär tydligen, han brukar gå som en klocka i spåret men alla gånger kan ju inte var perfekta ;)

Idag var det dags för lite bevakning. Vi fick åka med Danne ocg Castor, så vi var 3 vuxna, melvin i bilstol och 3 hoffehannar i samma bil men det gick ju super ändå ;)
Vi har för närvarande ingen bil :( Börjar få lite smått panik, man är så OTROLIGT van vid att ha bilar!

Basen gick jättebra, patrullstigen för Texas något splittrad, jag har lite svårt att läsa honom när det inte är något, tror att han markerar titt som tätt men när man väl får en markering så får man "Ja juste det är ju såhär det ska vara" Ordentlig markering.. Sedan lite uppletande, vi har tränat på att få ut längd och han slog nog inte riktigt på nosen direkt för han sprang långt ut innan han vände och kom tillbaka för att leta och hitta ett första förband.
Sarek funkade jättebra och hittade 3 föremål på uppletandet efter patrullen.
Sist körde vi ljudmotivation och det plockades direkt! Sedan rann tiden iväg och det började bli matdags för Melvin och vi hade ju inte tagit med mat så han fick äta lite banan och riskakor under tiden, men han är så duktig att sysselsätta sig i skogen underbara unge <3
Han fick äta lite kvällsmacka med salsasås (hot) efter middagen när vi åt tacos, han älskar verkligen mat som smakar!

Nej nu blir det sängen och lyssna på regnet :D , måste programmera lite i veckan mellan jobb/valpkurs och hundträning mm..


träning

i helgen blev det lite stillasittande bevakning sedan gick jag och martin på varsin sida om skogen hemma och patrullerade av för att se vem som hittade det andra ekipaget först! Både sarek och texas var riktigt taggade, texas lite okoncentrerad det måste han lära sig trots att han är uppe i varv.. I måndags var vi på hemvärnsgården och presenterade oss.. I veckan har det varit fullt upp och i helgen blir det hundträning igen?