lydnad

I söndags va vi ute i regnet i skogen och körde spår.
Callie fick ett spår på kanske 800meter som danne lagt, jag ville testa henne, hon har bara gått mina och martins spår innan och korta kanske max 300m.. och det gick inte så bra, hon spårade riktigt bra en bit till och med där dom gått in med annan vovve klarade hon av men sen blev det knas? Måste öka längden först och köra korta spår med annan spårläggare.

Castor va också lite snurrig men han kom ju in i callies spår och är lite för ovan för att ta sig igenom..

Sarek körde vi med gps klocka, jag la 1,34 km och dom kom in med alla apporter och 1,49km, när vi la in kartan i datorn såg vi att han gått exakt i spåret utom på ett ställe där jag gått längs med en väg och ner i skogen igen, då missade han ingången på 20meter men tog sig ner utan problem! Riktigt ballt med gps klockan!!

bild från dagen: melvin ligger i sin åkpåse i vindskyddet! och vi äter gulasch soppa


Va ute med en och en och körde lite lydnad idag.. är ganska trött så har väl inte bästa tålamodet men det gick ganska bra ändå!

Sarek körde ställande under gång och apportering, ställandet börjar bli jättebra, apporteringen är det svårt att få han att hålla, konstigt då han är den med högst kampintresse och ha begär.. den är väl inte tillräckligt kul!

Callie var alldeles för vild, jag försökte köra rutan som hon inte lärt sig än och det gick bara fel så ska lägga upp en plan, måste köra lite moment innan så hon hinner landa i huvudet innan ;)

Texas körde lite rutan och det gick ganska bra, längesen sist bara!

Nu ska vi vila och kolla tv. :D


korning och träning

I helgen har det varit fullt upp, igår gick vi upp kl 5 för att åka till dala-flode och köra korning med callie och sarek!

Callie gick först av våra och det gick väl sådär :S Hon kampade och släppte av och till med figge, men hon brukar bara visa sin riktiga kamp med folk hon känner och domarna sa att hon var osäker men att när hon vågade visade hon en riktigt bra kamp, bra bett och slit!
Jakten var inte intressant, sociala gubben var ganska rolig men hon började äta gräs precis när jag skulle koppla loss henne så hon missade det där att hon skulle fram, figurraden sprang hon inte igenom utan stod kvar och dumpen var konstig så vi bröt där, fanns ingen idé att köra vidare.. Hon skulle behöva landa lite mer och blir lite mera säker på sig själv, självständig..
Jag tror att bevakning faktiskt skulle vara väldigt bra för lilla damen så det ska vi köra på med :D

Sarek gick bättre men han kunde nog ha gjort det ännu bättre faktiskt men han blev godkänd på 338 poäng! :D
Kampglädje har han mycket av och han tyckte det var lattjo att få leka!! Jakten är inte intressant, hade det varit en riktig hare eller lek med kampen/bytet med människa hade det vara jäkligt intressant.. konstigt det där!
Sociala gubben kul och fram direkt när han blev lös! Figurraden sprang han igenom utan problem kollade av gubbarna i farten lite grann..
Dumpen va väl inte så farlig men han sprang och luktade av i skogen istället för att kolla av både dumpe och skrammel, kissa lite mm.. hanhundar är ju roliga :P
Kälken visade han en del aggressioner men stod väl bredvid/bakom martin hela tiden, och skottfast så nu är det bara exteriören på honom kvar..

Jag ska försöka tävla lydnaden med honom också, kul att komma igång med tävlandet med honom också!! :D

Idag har vi varit iväg i skogen med danne, mickan och castor, sarek och texas fick uppletande och callie och castor spår!
Callie körde riktigt bra, kanske 400meter med stigövergång, 4 apporter och lite sumpmark, riktigt bra fart hade hon också!

Nu är vovvarna trötta och vi ska sova imorrn ska jag på lab3 av 4 i skolan!

träning mm

Ja det blir inte så mycket skrivet här, lite annat som prioriteras före datorn ;)

Man ska hinna gå ut med tre hoffar mellan amningarna och gärna inte bara 5 min pink så jag och melvin brukar få en del promenader då jag tar 2 hundar och 1 hund i taget !

Livet flyter på och Melvin är faktiskt väldigt snäll, sover bra och äter bra!

Sarek har kört hårt inför certprovet som skulle varit i helgen men då så många hoppat av/inte klarat lydnad eller inte är klara så blev det tyvärr inte av så han avvaktar info om när/vart han får köra certprovet..
Tråkigt när det blir uppskjutet =( Han körde ett rätt långt spår i mörker härom veckan som gick riktigt bra!! alla apporter med in! Texas fick också ett spår som han tyckte va alldeles för kort..

Lite lydnad hinns med också, svänger in ibland på klubben när jag promenerar med barnvagnen..

Idag har vi varit i tyresta och kört spår med martins kompis som ha en rottistik. Det var blåsigt värre och ett 50 tal svampplockare så sarek hade nog sitt sämsta spår någonsin idag tror jag skogen var i princip av vallad..
Callies spår var kort typ 250m och i en jädrans lutning, jag kröp uppför och typ hasade nerför men hon gick riktigt bra förmodligen slapp hon alla svampplockare pga terrängen ;) alla apporter med in!
Sen körde hon uppletande efter en apport som rottisen "glömde" och hon hittade den!! 

Sen åkte vi till Melvins blivande gudföräldrar ute på landet och fikade åt donken och tog en runda i skogen!

Texas har varit med min syster och fästman till landet i helgen och strosat omkring och bara njutit av att vara själv! 
Så nu är det 5 trötta här hemma, Jag, Melvin å hundarna pappa/husse/sambon är ute och springer som att det inte räckte med motion idag ;) Duktiga han!

Ikväll blir en lugn kväll framför tv:n <3

Nästa helg blir det korning i dalarna för callie och sarek, det ska bli intressant! ;)