KFÖ

Äntligen hemma efter 4 dagars intensiv krigsförbandsövning! Texas har skött sig så bra! Vi har tränat på massor av saker.
Vi började med att träna lite spårupptag och att åka hundsläp vilket gick rätt bra, sedan tillsammans med vår grupp där vi övade olika formationer och framryckning i skog.
Fredagen ägnades till hundövningar då vi fick lära oss genomsök av byggnad där vi fick agera grupp och alternera att köra med våra hundar.
Jag och Texas har aldrig kört det men jag tycker det gick jättebra och vi fick beröm av kapten. Texas tyckte det var jättekul. Olika byggnader och in med säkrare först vilket är en störning som är svår att träna med hemma om man inte lånar in soldaterna ;)
Sedan blev det framryckning med hund i strid där vi började med att framrycka mot en pappsoldat (liknande mh figur) och hunden skulle lägga sig på kommando och vi fortsätta framåt och skjuta (vi låtsassköt bara då detta också var första gången). Texas gjorde det galant till figuren som var fjärrstyrd skulle hoppa upp och då skulle jag säga "ligg" och fortsätta ett steg och skjuta. Första gången figuren poppade upp sprang Texas i världens fart dit för att checka! Så vi fick öva vidare utan att skjuta på riktigt med att få stabilitet och det gick bättre och bättre så nästa gång blir det kanske skott :D

Vi körde även lite ljudmarkering och har efter lördagen då det inte ordnades hundmoment på övningsdagen utan endast patrullering där vi aldrig fick något "skarpt" diskuterat otroligt mycket inom gruppen hur man skulle lägga upp för att på ett lätt sätt integrera hundtjänsten i en övning utan att krångla till det. Kul att dom är så engagerade!!

Allt som allt känns det väldigt bra och jag är otroligt nöjd med Texas som i ösregn och dyngsur aldrig tappade lusten att jobba trots en matte som började lessna och var dyngsur om fötterna då det regnat från och till under hela KFÖ:n!

Nu blir det viloläge tills imorgon bitti när det är jobbdax igen!

Kommentarer
Postat av: Ulla & skäggkillarna

Ahaaaa, det är sånt här ni roar er med på helgerna. Låter riktigt spännande:)

2012-05-13 @ 20:01:29
URL: http://schnauzermania.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback